Luftgivare med termistor – med trög respons för att undvika fellarm, med 2m ledning

648 kr

DX28L Damped Sensor Probe (Thermistor) är en långsam responsluftsond som används för livsmedelsapplikationer, med en total längd på 2 m.

Artikelnr: 28-DX28L
 

Beskrivning

28-DX28L Mät temperatur > Temperaturgivare Comark > Luftgivare

DX28L Damped Sensor Probe (Thermistor) är en långsam responsluftsond, som används för livsmedelsapplikationer, med en total längd på 2 m.

 

DX28LDiagram

 

DX28L dämpad givarsond (termistor) är utrustad med en 6-polig Lumberg-kontakt med låsskruv, för att ge en stark och säker sond-till-instrument-anslutning med bättre förhindrande av vätskeinträngning.

Ej lämplig för egensäkra tillämpningar


Förklaring av luftsonder

Det är rimligt att säga att varje sond som kan mäta temperatur, kan användas som en luftsond, med olika grader av framgång. Luftprober är speciellt utformade för detta ändamål och därför har en högre grad av noggrannhet och respons.

Luftsonder är ofta utformade för att vara mycket snabba att reagera med en låg termisk massa. Givaren är utformad för att vara så liten som möjligt så att lufttemperaturen överförs till sonden med minimal temperaturförlust eller förstärkning för att upprätthålla en hög grad av noggrannhet.

Med detta sagt, alla Comark Air Probes för RF500 till exempel, är naturligt utformade för att vara långsamma. Varför är detta? Läs vidare för att ta reda på…

Vi tillhandahåller en dämpad luftsond för RF500 trådlöst övervakningssystem (och andra termometrar), som kommer i form av en liten kulformad ände i rostfritt stål, se bild.

DampedAirProbeLumbergDiagram

Denna typ av konstruktion har två syften.

  • Den skyddar givaren från fysiska skador
  • Det bromsar sondens respons avsevärt

I vissa scenarier är det fördelaktigt att reagera långsammare på förändringar i lufttemperaturen och därmed ha en fuktad luftsond. Till exempel, när du placerar en sond i ett kylskåp eller frys, vill du förmodligen inte att ett larm ska gå varje gång någon öppnar dörren.

Dämpade luftsonder gör ett bra jobb med att reflektera proverna i kylskåpet.  Alla dämpade luftsonder är utrustade med en 6-polig Lumberg-kontakt och en ände av dämpad luftsond i rostfritt stål, som visas nedan.

LumbergDampedAir

Ytterligare information

Anslutning

Produkt-typ

Typ

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Luftgivare med termistor – med trög respons för att undvika fellarm, med 2m ledning”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *